Att leva ett liv med partner och familj kräver naturligtvis en hel del anpassning för att det skall bli en trivsam gemenskap. Men icke desto mindre viktigt att få egen tid och frihet att göra det där som du längtar efter och vill, som ger dig energi, avslappning, rofylldhet och harmoni.

Det är som med syrgasmasken på flyget, ge dig själv energi först så du kan hjälpa andra sen.
Många förknippar det här med egen tid eller att tänka på sig själv först som egoistiskt, vilket är helt misstolkat. Om vi tillåts vara unika, som vi alla är, så har vi olika intressen och uttryck och mår bra av att odla dessa och utvecklas.

Det är ju fantastiskt om vi som partners eller vänner råkar ha samma intressen och kan odla dem tillsammans. Då blir det ju ofta dubbel glädje, men om vi inte har det är det otroligt viktigt att få ha sina intressen och utvecklas med dem. Jag citerar Khalil Gibran ”stå bredvid varandra som templens pelare och väx bredvid varandra som cypresser utan att skugga varandra”.
För att få ro och odla de där intressena rekommenderar jag att ordna till så att du får ett eget rum/eget område, slipper bli störd, helst så att du kan stänga om dig för att kunna göra det där som bara du vill och på ditt sätt.

Själv har jag möblerat mitt rum som jag vill med de färger jag tycker om, ljus och tavlor, kristaller och rökelser som jag vill omge mig med och så lyssnar jag på den musik jag behöver höra. Just nu är det mantras och lugn musik från naturen eller meditationsmusik som du hittar på Spotify. Ibland blir det även Pharrel Williams och I´m so happy för att få energi till olika aktiviteter, då kan jag inte stå still utan det blir att skaka loss. Härligt!

Vad gör du för att få energi och göra de saker du tycker om?