Nu för tiden börjar jag alltid morgonen med ett litet lätt yogapass, promenad med Mimmi, vår dvärgschnauzer, och sedan avslutar jag min morgonstund med meditation och tända ljus. Så härligt!

Jag är så tacksam för att jag kom i kontakt med Helena Omfors på Lightworker Academy och gick hennes program Chakraresan, som är en yogaträning med 7-10 övningar för varje chakra. Dessa övningar har verkligen hjälpt mig att komma över min utmattning som bl a bestod av kraftig yrsel och en lätt depression. Det har blivit en balans med hjärna och kroppen. Det är som att kroppsövningarna jordade mig och lättade på yrseln, så redan efter 3 månaders yogaträning var yrseln borta. Helt fantastiskt!

Svårast var det att börja meditera. I början klarade jag endast av att sitta 2-3 min men som så småningom med idogt tränande steg till 5 min, 10 min, osv och numera sitter jag gärna i 30-45 min. MEN det har tagit tid att komma dit! Jag är så glad att jag lärde mig avslappningsövningar när jag utbildade mig till terapeut och senare även guidade mindfulnessövningar, som du lätt hittar på YouTube eller i Mindfulness appen om du är intresserad att testa.

Andningen är ju så viktig! Andas vi inte så lever vi inte! Ändå går flertalet av oss och bara småandas. Ta tre djupa andetag varje gång du byter arbetsuppgift och du kommer att känna skillnad! Med meditationen får du samtidigt möjlighet att blicka inåt och känna efter i hjärtat vad du vill och behöver just nu. Låta själen tala till dig, lyssna och du får möjlighet att ta nya steg.

När ger du dig tillfälle att lyssna på ditt hjärta och vad din själ vill?